Alla inlägg under juli 2009

Av Nina - 8 juli 2009 14:09

Inte är de någe bättre väder idag inte. Det har smattrat på taket mest hela natten. Ibland har de nästan varit så man har trott att taket varit på väg in.

Idag blir de inte mycke vettigt gjort inte. Har varit och handlat, varit på Graningebyn och hämtat lite bortglömda saker från då Erik gick där. Nu håller dom på att tömma allt. Dagiset är nu ett minne blott. Snart även skolan. Vi här på landsbygden försvinner. Undrar vad som har tänkts?? Har någon tänkt överhuvudtaget. Alla människor kan omöjligt flytta till de större städerna så som Stockholm. Alla får omöjligt plats. Men det görs verkligen allt för att det ska avvecklas på alla mindre orter. Jag tycker att stads människorna ska vara tacksamma att det finns folk som fortfarande bor på landsbygden och tar hand om allt. Jag menar hur skulle de bli med både mjölk, mjöl, vete, råg, kött, fisk, bär m.m m.m om inte vi fanns för att se till att allt skall kunna produceras. Det skall vara miljö och krav märkt hur ska de kunna ske om alla bosätter sig i staden för att bara ta ett exempel.

Nä, nu är de bäst att jag slutar. Ska inte ödsla energi och kraft på detta det är bättre att jag sätter igång med strykningen som inte sjunker i sin hög.

Kram


En gla och minnes rik bild... på väg till Norge för en spel tur nån gång i början på 80

Av Nina - 7 juli 2009 15:26

För många år sedan var jag och Agneta runt lite överallt och spelade. Det var en härlig tid det. Bilden här på oss är när vi var i väg någonstans och spelade. Jag vet nu inte riktigt vart vi egentligen var just på denna bild. Vi var överallt så de är inte så lätt....

Men ett härligt minne är de.

Kram till dig Agneta.

Av Nina - 7 juli 2009 15:22

Idag regnar det som bara attan. Har de gjort hela natta...

Ganska mysigt att ligga i vagnen och lyssna på regnets smattrande på taket. Rogivande. Fast när det vräkte på som mest trodde vi nog att det skulle braka in.

Som ni förstår blir de inte så mycket idag. "Spis" gubben har varit här och fixat med ugnen. Döm om min förvåning när det var samma man som var här och fixade frysen. Han hittar minsann vägen hit han nu...

Sten var tvungen att fara iväg till torpet, som vanligt är de sånda dära dumma personer som har varit där igen...

Nåja, nog om det.

Jag lägger in nu två bilder från Stens 50 års fest. Man riktigt ser att gubben blivit gammal. Behöver glasögon för att läsa, jag säger då det...

Kram

Av Nina - 6 juli 2009 16:23

Ja då börjar semestern då. De gör den verkligen med dunder och brak. Jag är magsjuk...ovanligt va... Sten och Erik är inte heller pigga. Inte nog me det de regnar också.

Men vi har blivit me ny grill. Ett evigt skruvande och pillande är det för att få ihop den. Men den är fin. Vår gamla hade nu gjort sitt. Kan inte förstå hur de bara tar slut... Brännarna alltså. Klart att vi grillar väldigt mycket, de är ju gott. Ska försöka lägga in bild senare på grillen.

Kram så länge

Av Nina - 5 juli 2009 11:02

Nu har helgen snart gått. Som vanligt blir de dåligt skrivet. Men kan säga att allt är bara bra här.

Just nu pågår Graningedagarna här. Det innebär en massa folk som strövar omkring. Idag är det knallar nere på bruket det brukar Erik uppskatta. Han var ner igår och gick igenom alla "loppisar", vernisage och fika. Idag blir det lite mer att titta på och så kan man äntligen köpa korv. Korv vagnen har stått flera dagar och Erik har försökt köpa men det har ju inte varit någon där. Förut har ju jag jobbat med att sälja korv men så är de inte nu, man har ju blivit utsuddad ur registret....inte så ledssen för det inte, kul att få vara bara en som vill titta/köpa ett år....

Ja sen har det varit fullt i folk här som vanligt. Igår fick vi besök av nya grannarna, de flyttar in i augusti. Jättekul.

Sen då, ja, semester imorgon och i fyra härliga underbara veckor. De behövs som bara den. Tjatigt, men kan bara säga att inte är min värk bättre inte. Vad göra.....

Nu ska vi snart börja göra oss klara för att ta en runda på bruket.

Kram

Av Nina - 3 juli 2009 09:23

Inte trodde jag att det kunde vara varmare idag... men jag kan klart säga att här är de som om man var i en bastu idag. Värre än förut. Har öppnat alla fönster men de känns inte som om de skulle hjälpa. Dags att ta fram fläkten. Nåja, ska inte vara här till kvälls.

Imorse sov Erik när jag for. Det känns konstigt. Annars är han vaken så att jag kan säga hejdå innan jag far så vet även han vart jag är. Men de klart, han vet att om inte mamma är hemma är hon endera på jobbet eller på affären. Vilket liv man har va...

Just nu lutar jag mig lite tillbaka för att få en kopp kaffe och lite bröd. Var inte speciellt sugen i morse så jag bara for. Har fått väntat på att konsum ska öppna så jag kunde köpa lite mjölk och en brödbit. Inte mycket men de stoppar. Ska träffa en elev på lunch på stan i dag. Ringde igår och undrade om jag ville och självklart gör jag det. Sen är det några som jag måste hälsa på så de får lite på backning, ansökan. Men de är med glädje man hälsar på. Kul.

Tänk, på måndag är det semester. Semester. Jag smakar på ordet och känner att det är verkligen det som passar mig. Första veckan med Erik sen blir de två veckor för gubben och mig och så avslutas det med en vecka med Erik igen. Underbart. Jag har ---ont. Värmen värkar inte vara den bästa lösningen heller. Ja, ja. Vad mer kan jag göra, vi har ju till och med köpt tempur madrass, föga hjälper det. Men i all smog, jag har fått tid nu hos läkaren, 19 aug. de känns underbart.

Nu är kaffet och brödet slut så då återgår jag till näringarna.

Kramisar

Sen

Av Nina - 2 juli 2009 11:43

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar. Finns alltid undanflykter men de ska jag inte ta med....

Fortfarande varmt kan jag säga och håller med mommen jag, tur de finns källare. På jobbet är de bara varmt.

I förrgår var de rejäl åska här. Erik och jag satt på varsin stol på övre altan och studerade ovädret. Regnet stod som spön i backen så vi fick skjuta fram nattningen....

Igår hände något roligt. Två elever hälsade på på kvällen. De har nu blivit med "bil". En fin blå moped bil. Jättekul. Hoppas att de inte var sista gången de kom.

Annars, tja, solen skiner de är varmt och nu är de lunch.

Kram

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

En liten hälsning kanske...


Ovido - Quiz & Flashcards